Projectes locals

Una de les funcions del CEMCAT és la promoció de l’intercanvi d’experiències i idees entre els òrgans de representació estudiantil i organismes similars de les Sòcies del CEMCAT.

Així doncs, en aquesta pàgina volem exposar alguns dels projectes que actualment desenvolupen les sòcies del CEMCAT.

Podeu trobar més informació de cada sòcia en la pàgina “Qui són les sòcies?

AEMiCS

[en construcció]

AEMMar

Jornades de benvinguda pels de 1r: una tarda on es preparen tallers molts senzills com politrauma, bandatges, RCP… pels “babys nouvinguts” per acollir-los i establir vincles entre elles i amb nosaltres.

Xerrades/col·loquis del 8M: un migdia per poder fer entrevistes a metgesses, infermeres, residentes, senyores de la neteja, enginyeres… envers el dia de la dona.

Jornades Clíniques: es realitzen durant uns dies determinats on les estudiantes de la facultat realitzen diversos tallers (RCP, politrauma, sutures, exploració…) en mans de resis, infermeres, metgesses i al final els regalem llibres de diverses especialitats patrocinats per AMIR.

AEMUVic

[en construcció]

AEMUdG

[en construcció]

CEMUAB

Jornades Clíniques: Dos dies on els estudiants dels primers cursos de Medicina, Infermeria i Fisioteràpia poden gaudir dels tallers de diferents temàtiques.

Xerrades i activitats pels dies mundials (8M, Sida, etc.)

Taller de RCP a l’octubre

Campanyes amb el Banc de Sang i Teixits bianuals

UB:EMB

Actualment, la Delegació d’Estudiants de Medicina Campus Bellvitge està treballant en diversos projectes:

Campanyes de donacions de sang: Cada any la Delegació, juntament amb el Banc de Sang i Teixits, organitza unes campanyes de donació de sang pels estudiants del campus. Cada una té una temàtica diferent (Marvel, Among Us…) i sempre tenen molt d’èxit.

Creació dels Estatuts: Com que el nombre de membres de la Delegació ha augmentat molt els darrers dos anys, hem decidit crear uns estatuts per formalitzar-nos com a entitat.

JEMB: Les Jornades d’Estudiants de Medicina de Bellvitge són un esdeveniment on s’organitzen tallers (sutures, llenguatge de signes, anamnesi, ECG…) i xerrades (Open Arms, humanització de la pediatria…) pels alumnes. És una manera d’aprendre molt més dinàmica i motivadora. També organitzem el Paralàlia, que és un concurs tipus Pasapalabra on es regalen beques MIR per alumnes de quart.

Xerrada sobre vacunes: Anualment, fem una xerrada a alumnes de 6è de primària d’una escola de Bellvitge amb motiu que els posen la vacuna del Papil·loma. És una experiència molt enriquidora per l’alumnat i aprenen moltíssim.

Xerrada de sexualitat: Com a futur projecte, volem incloure xerrades de sexualitat a alumes de 6è de primària o dels primers cursos d’ESO. Creiem que és important divulgar l’educació sexual des d’un punt de vista mèdic i social i fer-ho des de ben joves.

UB:EMcc

[en construcció]